یکی از رشته های کاردانی جذاب و کاربردی برای ادامه تحصیل در دانشگاه، کاردانی طراحی لباس است. با توسعه و ترویج فرهنگ هنر در بخش های مختلف و بویژه در صنعت پوشاک نیاز است که افرادی با تخصص خود آن را در هنر خود پیاده سازی نمایند تا پیشرفت نمایند.
همچنین برای اداره کارگاه ها و کارخانجات تولید لباس نیاز به فردی است که دانش کافی در زمینه طراحی لباس داشته باشد و بتواند حداکثر بازدهی را به دست آورد و بهترین سرپرستی از مجموعه را انجام دهد. همچنین با آموزش دیدن در زمینه طراحی لباس می توان ایجاد کسب و کار نمود و کارآفرینی صورت می گیرد.
بنابراین با توجه به تاثیرات مثبت این رشته در آینده صنعت پوشاک، برخی دانشگاه ها رشته کاردانی طراحی لباس را در محیط آموزشی خود ارائه می دهند.
در این مقاله می خواهیم به بررسی کاردانی طراحی لباس بپردازیم. در صورتی که شما نیز به رشته طراحی لباس علاقه مند هستید و می خواهید مدرک دانشگاهی در این زمینه داشته باشید ، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
کاردانی طراحی لباس
رشته کاردانی طراحی لباس ، یک رشته تحصیلی با میزان خلاقیت و نوآوری بسیار بالا است و افراد با گذراندن آن می توانند انواع لباس برای آقایان و بانوان و کودکان را طراحی کنند. با پیشرفت تکنولوژی و متدهای جدیدی که در زمینه طراحی لباس بوحود آمده است، نیاز به وجود این رشته در دانشگاه ها و آموزش اصولی و به روز آن همواره حس می شد و به همین علت دانشگاه ها زمینه آموزش آن را فراهم آوردند.
افراد تحصیلکرده در این رشته می توانند یک خط طراحی و تولید لباس راه بیاندازند و برای افراد دیگری نیز کارآفرینی کنند. طراحی الگو و ساخت آن برای لباس انسان های مختلف نیازمند دقت و تبحر زیادی است که افراد در رشته طراحی لباس دانش آن را به دست می آوردند.
افراد فارغ التحصیل از رشته کاردانی طراحی لباس می توانند در مشاغلی از جمله طراح و یا دستیارطراحی لباس در کارگاه های تولید پوشاک، سرپرستی کارگاه های تولیدکننده لباس، طراحی الگوی لباس با یارانه، پیاده سازی الگو بر روی پارچه ، برش کار، نمونه دوز و مدل ساز ، دوخت لباس ( نازک دوزی، سری دوزی، تک دوزی ) و همچنین سایز بندی پوشاک و … مشغول به کار شوند.
لازمه ورود به این رشته جذاب، خلاقیت و نوآوری فرد است. دانشجوی رشته کاردانی طراحی لباس باید در کنار این موارد بتواند کلیه فاکتورهای لازم برای طراحی لباس را بداند و در طراحی خود به کار ببرد.
فرهنگ های مناطق و کشورهای مختلف ، شرایط دینی و مذهبی مردم، آب و هوا و …. در طراحی لباس تاثیرگذار اند. یک لباس مناسب باید با توجه به در نظر گرفتن تمامی این موارد در کنار هم طراحی و تولید شود تا بیشترین استقبال از آن صورت گرفته و بیشترین سود از آن کسب شود.
دروس کاردانی طراحی لباس
رشته های کاردانی معمولا دو ساله در نظر گرفته می شوند که نصف دوره کارشناسی بوده و شامل 68 تا 72 واحد درسی می باشد. در این رشته بیشترین میزان واحد های عملی در نظر گرفته شده است و افراد در کنار آموزش تئوری ، در کارگاه ها یا محیط های کاری که دانشگاه فراهم نموده است به آموزش واحدهای عملی می پردازند.
دروس دوره کاردانی طراحی لباس عبارتند از :
کاربینی ،آناتومی ،مبانی رنگ ،پارچه شناسی، فلسفه پوشش اسلامی، طراحی لباس روی اندام، تکنیک های رنگ روی طراحی لباس، پایه و اصول الگوسازی، پایه و اصول دوخت، تاثیر خط و رنگ در طراحی لباس، طراحی سریع، تاریخ لباس و پارچه و نساجی در ایران، دروس مهارت ،کارورزی ، طراحی رایانه ای لباس، طراحی لباس برای تولید، طراحی لباس خانه، طراحی لباس مجلسی، طرحی لباس اجتماع بانوان، طراحی لباس اجتماع برای آقایان، طراحی لباس خانه برای آقایان، طراحی لباس مجلسی برای آقایان و همچنین چند واحد دروس عمومی که رد همه رشته های دانشگاهی تدریس می شود.
این رشته اکثرا در دانشگاه های علمی کاربردی ارائه می شود و ورود به آن در نیسمال های مهر و بهمن کاملا بدون کنکور می باشد. شهریه آن نیز به دو بخش شهریه ثابت و متغیر تقسیم می شود که توسط دانشگاه تعیین می شود و نسبت به دروس عملی و تئوری متغیر است.
کلیه شرایط ورود به این رشته هر ساله طی دفترچه انتشار شده توسط سایت سازمان سنجش و آموزش در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. مهم ترین شرط ورود به این رشته نیز سوابق تحصیلی خوب داوطلب است.
کاردانی حرفه ای طراحی لباس
در دانشگاه های علمی و کاربردی جامع برای افرادی که به طراحی لباس علاقه داشته و استعادا آن را نیز دارند، دوره کاردانی حرفه ای طراحی لباس به لیست رشته های مختلف افزوده شده اند تا یکی از پردرآمدترین رشته ها با میزان موفقیت بالا پس از اتمام تحصیل برای داوطلبان آن در دانشگاه تدریس شود.
در کاردانی حرفه ای بصورت تخصصی تر و جامع تر طراحی لباس به دانشجویان آموزش داده شده و در کنار گذراندن دروس دانشگاه، دوره های کوتاه مدتی با بار علمی بیشتر توسط دانشگاه در نظر گرفته می شود که دانشجویان بصورت حرفه ای تر دوره کاردانی را بگذرانند.
مدرک این رشته نیز قابل ترجمه بوده و بسیار معتبر است و در دوره کاردانی حرفه ای طراحی لباس در کنار دروس ذکر شده در قسمت قبل، دروس سوزن دوزی سنتی، علوم الیاف ، تزئینات لباس،کار روی مانکن، کاربرد تجهیزات کارگاهی و کارآفرینی و …. نیز آموزش داده می شود.
سخن آخر
امروزه رشته های هنری مانند رشته طراحی دوخت مورد استقبال تعداد زیادی از داوطلبان ورود به دانشگاه قرار داشته و از آینده شغلی بسیار خوبی نیز برخوردار است. شما با داشتن کاردانی طراحی لباس می توانید کارگاه لباس خود را سرپرست ینموده و برای چندین نفر ایجاد شغل کنید.
همچنین اگر ذهن خلاقی داشته باشید می توانید با طراحی بهترین لباس ها، بهترین درآمد را کسب کنید زیرا لباس یکی از مهم ترین کالاهایی است که بصورت مداوم خریداری شده و میزان فروش آن تنها به نوع طراحی آن وابسته است.