آخرین اخبار کنکور, تحصیلات

مدرک تحصیلی پایه چیست؟

مدرک تحصیلی پایه چیست؟

در استاندارد آموزشی ایران ورود به هر مرحله‌ی جدید آموزشی، به شرط کسب موفقیت در مدرک تحصیلی پایه پیشین، مقدور خواهد شد. به عبارت دیگر مدرک تحصیلی پایه، دربرگیرنده‌ی تمام اطلاعات مربوط به آخرین دوره یا دوره‌های تحصیلی قبلی می‌باشد.

تماس با موسسه خواجه نصیر.

به عنوان نمونه برای ثبت پذیرش در مقطع کاردانی، مدرک پایه‌ی شما مدرک تحصیلی مربوط به دوره‌ی متوسطه دوم یا دیپلم می‌باشد که نیاز است به دانشگاه مربوطه ارائه گردد.
این مشخصات میتواند شامل عنوان رشته یا رشته‌های تحصیلی پیشین، محل اخذ مدرک، وضعیت تحصیل، تاریخ فراغت از تحصیل، مقطع رشته‌های تحصیلات عالی، نام موسسه آموزش عالی و محل اخذ مدرک باشد.
در ضمن مدارک تحصیلی پایه جهت هر دوره‌ قبولی فعلی برای پذیرفته شدگان در دانشگاه، متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

معادل سازی مدرک تحصیلی

تحصیلات تکمیلی

مدرک‌های تحصیلی به ترتیب

مدرک یا گواهی تحصیلی در واقع به سندی اطلاق میگردد که پس از اتمام هر دوره‌ی تحصیلی صادر میگردد. این سند دربرگیرنده اطلاعاتی چون اطلاعات هویتی شخص صاحب مدرک، مراجع صادر کننده‌ی آن، و همچنین مشخصات رشته، تاریخ اخذ و بسیاری اطلاعات دیگر است. در ادامه مدرک‌های تحصیلی مورد قبول در کشور ایران به ترتیب عنوان میگردند.

  1.  مدرک تحصیلی مربوط به دوره‌ی ابتدایی که پس از اتمام و کسب نمرات قابل قبول در امتحانات کلاس ششم ابتدایی به دانش آموز تعلق میگیرد. این مدرک دو دوره ی سه ساله‌ی، اول تا سوم و چهارم تا ششم را شامل خواهد شد.
  2. مدرک تحصیلی مربوط به دوره‌ی متوسطه اول یا سیکل، که پس از کسب نمرات قابل قبول در امتحانات کلاس نهم یا سوم نظام قدیم به دانش آموز تعلق میگیرد. این دوره در قدیم تحت عنوان دوره راهنمایی معرفی میشد و در حال حاضر به ان دوره متوسطه اول میگویند. این مدرک در واقع یک درجه پائین‌تر از مدرک دیپلم به شمار میرود و شامل سه سال آموزشی هفتم تا نهم است.
  3. مدرک تحصیلی مربوط به دوره‌ی متوسطه دوم یا دیپلم که پس از کسب نمرات قابل قبول در امتحانات نهایی کلاس دوازدهم یا سوم نظام قدیم به دانش آموزان تعلق میگیرد. در قدیم شامل اول، دوم، سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی بوده است و پس از سال اول دبیرستان می‌توانستید انتخاب رشته نمایید. اما در نظام جدید این دوره سه ساله و از دهم تا دوازدهم میباشد.
  4.  مدرک تحصیلی فوق دیپلم یا کاردانی به دوره‌ای از آموزش عالی اطلاق میگردد که اصولاً دو تا دو سال و نیم به طول می‌انجامد. تعداد واحدهای درسی این دوره با توجه به نوع رشته‌ی انتخابی، مابین ۷۲ و ۹۵ واحد است. با استناد به قانون و مقررات آموزشی، سقف مجاز تحصیل این دوره سه سال و نیم معین گشته است.
  5.  مدرک تحصیلی لیسانس یا کارشناسی مربوط به دوره‌ای از آموزش عالی می‌باشد که با توجه به رشته انتخابی به دو صورت پیوسته و ناپیوسته انتخاب میگردند. در کارشناسی ناپیوسته، پیش نیاز مدرک کاردانی و در کارشناسی پیوسته مدرک پیش‌نیاز، مدرک دیپلم است. در ناپیوسته با توجه به رشته، تعداد واحد بین ۶۵ تا ۷۰ واحد درسی می‌باشد و میبایست ظرف مدت دو سال تا حداکثر سه سال اتمام یابد. اما در کارشناسی پیوسته با گذراندن ۱۳۰ تا ۱۶۰ واحد درسی و مدت زمان چهار تا حداکثر شش سال، میتوان مدرک لیسانس را دریافت کرد.
  6.  مدرک تحصیلی فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد که به دوره‌ی مستر نیز شهرت دارد، به عبارتی دوره‌ای از آموزش عالی میباشد که پیش‌نیاز ورود به آن، داشتن مدرک کارشناسی است. به این دوره تحصیلات تکمیلی نیز گفته میشود که همانند کارشناسی، دارای دو نوع پیوسته و ناپیوسته است.
  7.  مدرک تحصیلی دکترا که مربوط به تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای ایران میشود و به دو نوع دکترای آموزشی – پژوهشی و دکترای پژوهش محور، تقسیم میگردد.
4.2/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *