تحصیلات

 کاردانی حرفه ای روابط عمومی

 کاردانی حرفه ای روابط عمومی

روابط عمومی مهم ترین نیاز سازمان ها برای ارتباط با محیط اطراف است . تمامی دولت ها و سازمان ها و نهادها برای آگاهی یافتن نسبت به خواسته ها و نیازهای مخاطبان و همراهان خود و همچنین بهبود عملکرد خود و رفع و اصلاح نقطه ضعف ها و اشتباهات، روابط عمومی برقرار می کنند. روابط عمومی به سازمان ها و نهادها کمک می کند تا در کنار حفظ منافع فردی مجموعه، منافع مخاطبان خود را در نظر بگیرند و در جهت تامین هر دو عمل کنند.

تماس با موسسه خواجه نصیر.

به همین علت روابط عمومی از اهمیت بسیاری برخوردار است و برای آموزش آن بصورت معتبر، رشته ای تحت عنوان روابط عمومی در دانشگاه ها در نظر گرفته شده است که در مقاطع مختلفی از جمله مقطع کاردانی روابط عمومی ارائه می شود. ما می خواهیم در این مقاله مقطع کاردانی حرفه ای روابط عمومی را مورد بررسی قرار دهیم.

بیشتر بخوانید:

تحصیلات تکمیلی

کاردانی حرفه ای روابط عمومی

همواره در همه نهادها، دولت ها و سازمان ها با بخشی تحت عنوان روابط عمومی مواجه می شویم که می توان گفت بخش لاینفک مجموعه های موفق است و مخاطبان نیز بوسیله آن می توانند انتقادات و پیشنهادات خود را بسیار آسان به گوش مسئولان مجموعه ها برسانند.

این واحدها مسئول آگاهی بخشی به دو طرف ارائه کننده خدمات و دریافت کننده خدمات هستند و جهت تحقق اهداف مجموعه های مختلف بوجود آمده اند و از اصلی ترین اهداف آن ها است. رشته روابط عمومی یکی از جذاب ترین رشته های موجود در دانشگاه است که با هدف آموزش نیروهای حرفه ای برای برقراری ارتباط میان سامان ها و نهادها بوجود آمده است و هر ساله داوطلبان بسیاری در این رشته تحصیل می کنند.

فارغ التحصیلان این رشته آموزش های لازم را جهت برقراری روابط عمومی را فراگرفته و مهارت ها و فناوری های لازم را کسب می کنند. در کاردانی حرفه ای روابط عمومی به فرد بصورت عملی آموزش داده می شود و نیازی به گذراندن دروس تئوری طولانی نیست.

یک فارغ التحصیل کاردانی حرفه ای فنی و حرفه ای در پایان تحصیل خود می تواند فعالیت های زیر را برای سازمان ها و نهادها و مجموعه های مختلف انجام دهد و مهارت های زیر را کسب نماید:

1.برقراری ارتباط موثر در محیط کار و محیط مرتبط با آن

2.گزارش نویسی

3.مستندسازی

4.سازماندهی و اداره واحد روابط عمومی و آموزش دادن به آن ها

5.بهره گیری از ابزارهای روابط مانند رایانه ها و تلفن های همراه

6. پردازش اطلاعات

7. انجام کار بصورت گروهی

8.برنامه ریزی ملاقات های مخاطبان با کارکنان مجموعه

9.جمع آوری و دسته بندی پیشنهادات، انتقادات و شکایات و تهیه پاسخ برای آن ها

10.اطلاع رسانی اخبار و اطلاعات

11.ایجاد آرشیو الکترونیک

12.ایجاد پایش الکترونیک

13.تولید محتوا و تبلیغات مناسب برای مجموعه

14.نوشتن و ارسال اخبار به مخاطبان

15.برنامه ریزی جهت بازدید

16.برنامه ریزی و هماهنگی امور مراسمات

17.هماهنگی و میزبانی از مهمانان رویدادها

18.صفحه آرائی و ویراستاری

19.عکاسی و ویرایش تصاویر

20.جستجوی پیرشفته مطالب

21.برقراری روابط بصورت بین المللی در صورت لزوم و ….

یک کاردان حرفه ای روابط عمومی باید تفکری منتقدانه ، منطقی و واقع گرایانه داشته باشد و قدرت برقراری ارتباط با اجتماع را داشته باشد. کاردان روابط عمومی باید روحیه ای خلاق داشته باشد و راه ها و تکنیک های نوینی برای برقراری ارتباط میان سازمان ها و نهاد ها و مجموعه ها با مخاطبان ارائه دهد.

کاردان حرفه ای روابط عمومی می تواند بعنوان متصدیر ارتباطات مردمی، متصدی امور تبلیغات، متصدی امور رسانه ای ، متصدی امور تشریفات و مراسم، متصدی انتشارات و متصدی امور صمعی و بصری مشغول به کار شود.

اخذ مدرک کاردانی روابط عمومی به صورت غیر حضوری

اخذ مدرک کاردانی روابط عمومی به صورت غیر حضوری

افراد بسیاری در کشور وجود دارند که علاقه زیادی به ادامه تحصیل در مقطع دانشگاه داشته و یا برای ورود به بازار کار در حوزه شغلی مورد علاقه خود نیاز به مدارک معتبر دانشگاهی دارند اما به دلایل متفاوتی مانند شاغل بودن، داشتن فرزند خردسال، زندگی در شهرها و روستاهای فاقد دانشگاه مورد نظر و بساری از دلایل دیگر، نمی توانند در دانشگاه ها بصورت مداوم حضور یابند و از کلاس های حضوری استفاده نمایند.

به همین علت وزارت علوم جهت ایجاد شرایطی مناسب برای تحصیل این دسته افراد ، شرایط تحصیل غیر حضوری در برخی از دانشگاه ها را فراهم نمود. رشته های بسیاری به صورت غیر حضوری توسط دانشگاه های مختلف ارائه شده اند اما برای برخی رشته ها مانند کاردانی حرفه ای روابط عمومی، تنها دانشگاه علمی و کاربردی بصورت مشخص هر ساله تعدادی دانشجو را بصورت حضوری و غیر حضوری پذیرش می نماید.

این دانشگاه کاردانی حرفه ای روابط عمومی را در گرایشاتی مانند گرایش الکترونیک، گرایش امور رسانه، گرایش رفتار اجتماعی و افکار سنجی ارائه می کند. در این رشته در هر صورت باید برخی از فعالیت ها را بصورت عملی انجام داد اما یکسری دروس تئوری با تصمیم دانشگاه بصورت غیر حضوری از طریق کلاس های آنلاین جهت مساعدت با برخی از افراد که شرایط شرکت حضوری در کلاس ها را ندارند، برگزار می شود.

دروس مهم رشته کاردانی حرفه ای روابط عمومی عبارتند از : مبانی روابط عمومی، ارتباطات انسانی، هنر و ارتباطات، رسانه شناسی ، ویراستاری، اصول و فنون تبلیغات، اصول سخنوری، مراسم و تشریفات، ارتباط با رسانه ، خبر نویسی ، نگارش و ویراستاری در روابط عمومی، مخاطب شناسی و نظر سنجی و چاپ و نشر .

این دروس در 33 واحد درسی طی دو سال تحصیلی در دانشگاه به دانشجویان این رشته آموزش  داده می شود. سایر دانشگاه ها روال مشخصی برای پذیرش دانشجویان در مقطع کاردانی حرفه ای روابط عمومی ندارند.

در صورت انجام پذیرش دانشگاه ها هر ساله رشته ها و ظرفیت هایی که برای پذیرش غیر حضوری در آن رشته ها در نظر گرفته اند را به سایت سنجش و آموزش اعلام نموده و در دفترچه ای که هر ساله توسط سایت سنجش و آموزش ارائه می شود، این اطلاعات قابل مطالعه می باشد. برای بررسی دقیق تر می توانید از طریق مراجعه به سایت و یا برقراری ارتباط حضوری یا تلفنی از پذیرش دانشگاه و ظرفیت آن و همچنین نحوه پذیرش اطلاع حاصل نمایید.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها