امروزه با گسترش ارتباط مردم سراسر جهان با یکدیگر ، میزان استفاده از زبان انگلیسی در سراسر دنیا افزایش یافته است. به همین علت مردم به دنبال دریافت مدارک زبان بصورت دانشگاهی و یا آموزشگاهی هستند. در پی استقبال داوطلبان از رشته زبان انگلیسی، این رشته در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاه ها ارائه شد.
مقطع کارشناسی زبان انگلیسی که زیر مجموعه کنکور زبان است، در دانشگاه های بسیاری ارائه می شود اما مقطع کاردانی در دانشگاه های محدودی مانند غیر انتفاعی و همچنین آزاد وجود دارد. مقطع کارشناسی زبان انگلیسی چهار ساله بوده و در پایان فرد فارغ التحصیل شده مدرک کارشناسی پیوسته دریافت می نماید. دوره کاردانی زبان انگلیسی دو ساله بوده و در انتها فرد فارغ التحصیل شده مدرک کاردانی زبان انگلیسی را دریافت می نماید.
داوطلبان می توانند با توجه به شرایط اعلام شده توسط دانشگاه می تواند این مقطع را بصورت غیر حضوری بگذراند و یا اینکه بر اساس سوابق تحصیلی و بدون شرکت در آزمون سراسری به آن دانشگاه وارد شود.
هدف کلی از ارائه رشته زبان انگلیسی در دانشگاه ها، تربیت افرادی است که بتوانند به خوبی این زبان را به دیگران آموزش داده و همچنین بتوانند به خوبی ترجمه زبان انگلیسی را انجام دهند. به همین دلیل می توان کاردانی زبان انگلیسی را در دو دسته کاردانی آموزش زبان انگلیسی و کاردانی مترجمی زبان انگلیسی تقسیم بندی نمود.
بیشتر بخوانید:
کاردانی آموزش زبان انگلیسی
کاردانی آموزش زبان انگلیسی با هدف تربیت معلمان و استادان زبان انگلیسی که هدف آموزش آن به سایر افراد را دارند، ایجاد شد. افراد فارغ التحصیل از مقطع کاردانی آموزش زبان انگلیسی توانایی لازم برای تسلط بر زبان انگلیسی و شیوه صحیح آموزش آن را دریافت نموده و می توانند در مقاطع پایه ای مانند دوران راهنمایی مدرسه، به تدریس زبان انگلیسی بپردازند.
کاردانی آموزش زبان انگلیسی ظرفیتی بسیار محدود داشته و تنها در برخی از دانشگاه ها این مقطع تحصیلی دانشگاهی ارائه می شود. اسامی و ظرفیت دانشگاه های ارائه دهنده مقطع کاردانی آموزش زبان انگلیسی هر ساله در دفترچه کنکور زبان مشخص می شود.
بطور کلی بیشتر در دانشگاه های غیر انتفاعی با ظرفیت بین400 تا 600 نفر این رشته ارائه می شود و اگر در دانشگاه های آزاد این رشته ارائه شود، ظرفیت آن و شهری که دانشگاه مورد نظر در آن واقع شده است را باید از طریق سایت دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری نمود.
این رشته در دانشگاه های دولتی و پیام نور در مقطع کاردانی معمولا ارائه نمی شود و ظرفیتی برای آن در دفترچه کنکور زبان رویت نمی شود. شیوه پذیرش در مقطع کاردانی آموزش زبان انگلیسی معمولا بر اساس سوابق تحصیلی بوده و نیازی به شرکت در آزمون زبان سراسری نمی باشد.
به دلیل بالا بودن تعداد متقاضیان این رشته در مقاطع مختلف باید از معدل مناسبی برای پذیرش در دانشگاه برخوردار باشید و هر چه معدل دوران تحصیلی شما در مدرسه بالاتر باشد، احتمال قبولی شما بیشتر است.
از جمله دانشگاه های ارائه دهنده مقطع کاردانی آموزش زبان انگلیسی می توان دانشگاه غیر انتفاعی تابران مشهد، موسسه غیر انتفاعی حکیم توس مشهد، موسسه غیر انتفاعی سنا ساری و موسسه غیر انتفاعی شرق گلستان گنبدکاووس را نام برد.
کاردانی مترجمی زبان انگلیسی
کاردانی مترجمی زبان انگلیسی یکی از بهترین رشته های موجود در مقطع کاردانی است که فرد فارغ التحصیل این مقطع می تواند مطالب فارسی را به انگلیسی و مطالب انگلیسی را به فارسی ترجمه نماید. این رشته از جمله رشته های کاردانی است که می توان به راحتی بعد از اتمام کاردانی، در مقطع کارشناسی ناپیوسته آن ادامه تحصیل داد و در بیشتر دانشگاه های غیر انتفاعی و آزاد تدریس می شود.
از جمله دروس این مقطع که با کاردانی آموزش زبان انگلیسی مشترک است می توان دروس خواندن و درک مفاهیم، دستور و نگارش، گفت و شنود آزمایشگاه، متون یادگیری زبان، نگارش پیشرفته، ترجمه متون ساده، اصول و روش ترجمه، کاربردهای اصطلاحات و تعبیرات در ترجمه، آواشناسی انگلیسی، درآمدی بر ادبیات انگلیسی، خواندن متون مطبوعاتی، نمونههای نثر ساده، بیان شفاهی داستان، نامه نگاری انگلیسی، مقاله نویسی، بررسی آثار ترجمه شده اسلامی، اصول و روش تحقیق، آزمون سازی زبان و روش تدریس را نام برد.
دروس تخصصی کاردانی مترجمی زبان انگلیسی عبارتند از : کلیات زبانشناسی، زبان دوم ، داستان کوتاه، تاریخ ادبیات انگلیسی، فنون و صناعات ادبی، ترجمه متون ادبی، نمایشنامه، شعر انگلیسی، آشنایی با رمان، اصول و روش نقد ادبی، مکتبهای ادبی، متون برگزیده نثر ادبی.
اخذ مدرک کاردانی زبان انگلیسی بصورت غیرحضوری
بسیاری از افراد به دلایل مختلفی از جمله شاغل بودن، فرزند داشتن، زندگی در شهری که دانشگاه مورد نظر در آن وجود ندارد و بسیاری از دلایل دیگر امکان حضور در دانشکاه و شرکت در کلاس ها را نداشته و به دنبال دانشگاه هایی هستند که مقطع کاردانی زبان انگلیسی را بصورت غیر حضوری ارائه دهند.
رشته کاردانی زبان انگلیسی در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه های محدودی بصورت غیر حضوری ارائه می شوند که لیست آن ها را می توانید در دفترچه ای که سازمان سنجش و آموزش هر ساله منتشر می کند، بیابید.
دانشگاه های علمی و کاربردی نیز شرایطی را برای گذراندن اخذ مدرک کاردانی مترجمی زبان انگلیسی غیر حضوری فراهم آورده اند. از جمله دانشگاه های ارائه دهنده این مقطع بصورت غیر حضوری نیز می توان دانشگاه های غیرانتفاعی البرز، دانشگاه غیرانتفاعی باقرالعلوم، دانشگاه غیرانتفاعی چابهار، دانشگاه غیرانتفاعی خیام، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، دانشگاه غیرانتفاعی اشرفی اصفهانی، دانشگاه غیرانتفاعی شیخ بهایی و دانشگاه صنعتی شاهرود را نام برد.
برای بررسی دقیق تر می توانید از طریق مراجعه به سایت و یا برقراری ارتباط حضوری یا تلفنی از پذیرش دانشگاه و ظرفیت آن و همچنین نحوه پذیرش اطلاع حاصل نمایید.