تحصیلات

مدرک تحصیلی کارشناسی

مدرک تحصیلی کارشناسی

امروزه یکی از ملزومات ورود به بازار کار، گذراندن رشته تحصیلی مرتبط با کار در دانشگاه ها و کسب مدارک معتبر علمی و دانشگاهی است. برای بسیاری از افراد ضروری است که مدرک تخصیلی دانشگاهی داشته باشند. با توجه به نیاز جامعه رشته های گوناگونی در مقاطع مختلف در دانشگاه ها تدریس می شوند. یکی از مهم ترین مقاطعی که اکثر دانشجویان به دنبال تحصیل در آن بوده و اکثریت دانشجو در دانشگاه ها را در بر می گیرد، مقطع کارشناسی است.

تماس با موسسه خواجه نصیر

این مقطع طی چهار الی شش سال تحصیلی در دانشگاه ارائه می شوند و دروس مختلفی را با توجه به رشته در بر می گیرند. در این مقاله تصمیم داریم که شما را با مهم ترین مقطع تحصیلی دانشگاهی که مقطع کارشناسی است، آشنا سازیم. همچنین در رابطه با مدرک تحصیلی کارشناسی، اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی و همچنین دانشگاه های کارشناسی غیر حضوری اطلاعاتی را در خدمت شما قرار خواهیم داد. لطفا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پیشنهاد کاربران:

تحصیلات تکمیلی

مدرک تحصیلی کارشناسی

اکثر رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارائه می شوند و این مقطع از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دوره کارشناسی یک دوره چهارساله بوده و رشته های بسیار زیادی را در بر می گیرد. مدرک تحصیلی کارشناسی به دو دسته پیوسته و ناپیوسته تقسیم می شود و هر کدام شرایط خاص و متفاوت خود را دارند.

دوره کارشناسی ناپیوسته برای افرادی در نظر گرفته شده است که در ابتدای تحصیل در دانشگاه تصمیم به گذراندن دوره کاردانی در رشته مورد نظر را می گیرند و پس از اتمام آن به دنبال به هر دلیل بلافاصله یا پس از مدتی تصمیم به ادامه تحصیل می گیرند.بنابراین پیش نیاز ورود به این مقطع داشتن مدرک کاردانی دانشگاهی و قبولی در آزمون کارشناسی ناپیوسته است. 

فرد برای ورود به مقطع کارشناسی ناپیوسته باید در تمامی دروس کاردانی نمره قبولی کسب  تعداد واحدهای درسی مقطع کارشناسی ناپیوسته بین 68 تا72 واحد است و قبولی در تمامی این واحدها الزامی است. پس از طی کردن مقطع کاردانی طی دو سال فرد پس از ورود به مقطع کارشناسی ناپیوسته نیز باید دو سال تحصیلی را طی نموده و بین 65 تا 70 واحد درسی را نیز با نمرات قابل قبول طی نمیاد. با گذراندن این دوره فرد از نظر تحصیلی با کسی که مدرک کارشناسی پیوسته را کسب نموده است ، هیچ تفاوتی نداشته و می تواند از آن برای ورود به بازار کار استفاده نماید.

ذکر این نکته ضروری است که تعداد رشته هایی که برای آن ها مقطع کارشناسی ناپیوسته در نظظر گرفته شده است بسیار محدود تر از از رشته هایی است که در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاه ها ارائه می شوند. بنابراین برای گذراندن آسان تر مقطع کارشناسی ، بهتر است هنگام ورود به دانشگاه رشته مورد نظر را در مقطع کارشناسی پیوسته گذراند. اکثر رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاه ها ارائه می شوند و ششامل رشته های بسیاری نیز می باشد.

این مقطع در چهار سال و نهایتا شش سال تحصیلی به دانشجویان ارائه می شود. برای ورود به این مقطع در کنار داشتن مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی ، فرد باید در آزمون سراسری که هر ساله توسط سازمان سنجش و آموزش برگزار می شود ، با توجه به نوع رشته و دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارد، رتبه قبولی مناسبی به دست آورد.

در رشته هایی که بصورت فنی و مهندسی ارائه می شوند، فرد باید در مقطع کارشناسی پیوسته بین 130 تا 140 واحد درسی را که شامل دروس تئوری و عملی بسیاری می شود در دانشگاه بگذراند و در رشته هایی به جز فنی و مهندسی، تعداد واحد های درسی بین 130 تا 135 واحد بوده که بیشتر بصورت تئوری به دانشجویان ارائه می شود.پس از گذراندن این دروس در دانشگاه ها، مدرک کارشناسی پیوسته رشته مربوطه به دانشجو داده می شود که به منزله قبولی وی در تمامی واحدهای درسی و همچنین فارغ التحصیلی او از دانشگاه است.

چارت درسی مقطع کارشناسی پیوسته شامل دروس بیشتری نسبت به مقطع کارشناسی ناپیوسته است. بعد از گذراندن دوره کارشناسی پیوسته می توان در آزمون ورود به دانشگاه در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد شرکت نمود.

اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی غیر حضوری

اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی غیر حضوری

 

بسیاری از افراد به دلایلی از جمله از جمله شاغل بودن، متاهل بودن، داشتن فرزند ، عدم وجود دانشگاه مناسب در شهر خود و یا زندگی در روستاها به دنبال شرایطی اند که بتوانند بصورت غیر حضوری مقطع کارشناسی خود را سپری کنند. به همین دلیل سازمان سنجش و آموزش با همکاری دانشگاه ها شرایطی را فراهم نمودند تا کلیه افراد واجد شرایط از سراسر کشور بتوانند مدرک تحصیلی کارشناسی کسب نمایند. در این حالت دانشجویان بصورت غیر حضوری و از راه دور آموزش می بینند.

با گذشت زمان تعداد رشته های بیشماری به اینصورت توسط دانشگاه های مختلف ارائه شده اند. در روش آموزش از راه دور کلاس ها بصورت غیر حضوری و از راه ارتباطات مجازی برگزار می شوند. در این حالت ارتباط میان اساتید و دانشجویان بسیار آسان تر شده و برای دانشجو منافع بسیاری را به همراه دارد که از جمله ان می توان گفت دیگر نیاز به حضور دانشجو به صورت حضوری در دانشگاه نیست و در هر شرایطی در کلاس های دروس مختلف حضور پیدا کنند.

همچنین در هزینه های رفت و آمد فرد به دانشگاه و صرفه جویی زمان برای فرد بسیار تاثیر گذار است. اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی بصورت غیر حضوری به این معنی است که دانشجویان می توانند در هر مکانی که هستند، به راحتی تحصیل نموده و پس از شرکت حضوری یا غیر حضوری طبق تصمیم دانشگاه، می توانند مدرک تحصیلی کارشناسی خود را دریافت نمایند.

دانشگاه های کارشناسی غیر حضوری

در گذشته دانشگاه ها تمایلی به برگزاری کلاس های غیر حضوری نداشتند زیرا بستر مناسبی از لحاظ فضای مجازی و اینترنتی برای برقراری ارتباط غیر حضوری با دانشجویان نبود اما امروزه با پیشرفت و گسترش امکانات مورد استفاده جهت برقراری ارتباط مجازی ، دانشگاه های بسیاری اقدام به برگزاری کلاس های غیر حضوری دانشگاهی در مقاطع مختلف نموده اند. دانشگاه ها تعداد رشته ها و میزان ظرفیت پذیرش غیر حضوری خود را به سایت سازمان و سنجش و آموزش هر ساله در دو نوبت برای ورودی های مهر و بهمن ماه اعلام نموده و سازمان نیز اسامی دانشگاه ها، رشته ها و ظرفیت پذیرش را در دفترچه هایی برای مقاطع مختلف دانشگاهی از جمله مقطع کارشناسی منتشر می نمایند.

داوطلبان می توانند پس از شرکت در کنکور سراسری و یا بعد از اخذ مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی خود با توجه به شرایط تعیین شده توسط دانشگاه مورد نظر، از این دفترچه رشته دلخواه خود را با توجه به کلیه شرایط از جمله رتبه قبولی در آزمون و یا سوابق تحصیلی انتخاب نموده و برای دانشگاه درخواست خود را ارسال نمایند. عد از بررسی توسط دانشگاه پذیرش و یا عدم پذیرش آن ها اعلام خواهد شد.

در میان دانشگاه های مختلف ، دانشگاه های دولتی معمولا کلاس های خود را بصورت حضوری برگزار نموده و ظرفیت بسیار کمی را برای رشته های غیر حضوری در نظر می گیرند. از طرف دیگر دانشگاه هایی مانند دانشگاه آزاد، دانشگاه های غیر انتفاعی و پیامنور بیشترین ظرفیت را برای رشته های غیر حضوری در نظر می گیرند. برای ثبت نام در دانشگاه های غیر حضوری باید در مدت تعیین شده توسط سازمان سنجش به سایت آن مراجعه نموده، دفترچه را مطالعه نموده و درخواست خود را ارسال نموده و ثبت نام کنید. پس از بررسی شرایط شما، قبولی یا عدم قبولی شما در سایت قرار داده می شود.

دانشگاه های کارشناسی غیر حضوری

 

دانشگاه های کارشناسی غیر حضوری بیشتر برای رشته های فنی و مهندسی و علوم پایه و علوم انسانی ارائه می وند و برای رشته های پزشکی و پیراپزشکی امکان برقراری کلاس به صورت کاملا غیر حضوری فراهم نمی باشد. مدارک اخذ شده از دانشگاه هیا کارشناسی غیر حضوری نیز در صورتی که دانشگاه تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد کاملا معتبر بوده و با نوع حضوری آن هیچ گونه تفاوتی نخواهد داشت .

تا اینجا امدی نمیخوای یه امتیاز بدی ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *