تحصیلات

تبدیل مدرک کارشناسی ناپیوسته به پیوسته

تبدیل مدرک کارشناسی ناپیوسته به پیوسته

در مقطع تحصیلی تعیین شده در دانشگاه دوره ای تحت عنوان کارشناسی وجود دارد که بیشترین تعداد دانشجو را در بر داشته و شامل رشته های بی شماری می باشد.

تماس با موسسه خواجه نصیر

این مقطع به دو صورت پیوسته و ناپیوسته در دانشگاه ها ارائه می شود و در این مقاله می خواهیم هر یک از این دو حالت را برای شما شرح داده و همچنین راجع به تبدیل مدرک کارشناسی ناپیوسته به پیوسته نیز شما را راهنمایی خواهیم نمود. بنابراین از شما خواهشمندیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کارشناسی پیوسته

کارشناسی پیوسته یک دوره تحصیلی چهار ساله است که در رشته های متفاوتی در دانشگاه های مختلف شامل سراسری، آزاد، غیرانتفاعی، پیامنور، فنی حرفه ای و … ارائه می شود. بعد از سپری کردن این دوره، مدرکی تحت عنوان لیسانس به دانشجویان فارغ التحصیل شده اعطا می شود.

شرط اعطای این مدرک کسب نمرات قبولی در تمامی واحد ها و گذراندن حداکثر هشت نیمسال تحصیلی متوالی در دانشگاه است.

برای ثبت نام و ورود به این مقطع نیاز است که فرد داوطلب مدرک دیپلم نظام جدید به همراه مدرک پیش دانشگاهی و همچنین در صورت لزوم مدرک دیپلم نظام قدیم متوسطه نظری را داشته باشد. همچنین برای افرادی که مدتی از دوران تحصیل آن ها گذشته و در نظام قدیم آموزشی تحصیلات مدرسه خود را گذرانده اند نیاز به مدرک دیپلم چهارساله نظام قدیم است.

مهم ترین مرحله برای ورود به این مقطع تحصیلی شرکت در آزمون سراسری است که هر ساله توسط سازمان سنجش و آموزش برای علاقه مندان به ورود به دانشگاه تحت عنوان کنکور سراسری برگزار می شود ، است. داوطلبان باید با توجه به رشته مورد علاقه خود و دانشگاهی که تمایل دارند در آن تحصیل کنند، تلاش کنند تا بهترین رتبه را در این آزمون کسب نمایند.

کارشناسی ناپیوسته

کارشناسی ناپیوسته

مقطع کارشناسی ناپیوسته یک دوره تحصیلی دوساله است که در دانشگاه انجام شده و تعداد رشته های محدودی را در بر می گیرد. همچنین دانشگاه های کمی رشته کارشناسی را بصورت ناپیوسته برای متقاضیان ارائه می دهند و شرایط ویژه خود را دارند.

برای ثبت نام در مقطع کارشناسی ناپیوسته متقاضیان باید با مدارک ذکر شده در قسمت قبل به همراه مدرک کاردانی خود که بصورت پیوسته یا ناپیوسته آن را سپری نموده اند، در دانشگاه پس از عبور از مرحله آزمون ثبت نام نمایند.

در واقع دانشجویانی که طی دوسال در رشته ای تحصیل نموده و مدرک کاردانی یا فوق دیپلم خود را دریافت نموده اند، می توانند پس از عبور از شرایط تعیین شده که می تواند بصورت آزمون یا بدون آزمون با شرط معدل دوره کاردانی باشد، وارد دوره کارشناسی ناپیوسته شده و دو سال دیگر ادامه تحصیل دهند تا مدرک لیسانس به آن ها داده شود.

پیشنهاد کاربران:

تحصیلات تکمیلی

تبدیل مدرک کارشناسی ناپیوسته به پیوسته

پذیرش در مقطع کارشناسی ناپیوسته به دو صورت با آزمون و بدون آزمون سراسری انجام می شود. این آزمون سراسری هر ساله توسط سازمان سنجش و آموزش برگزار می شود. ثبتنام و پذیرش بدون کنکور و بر اساس شرط معدل تنها در برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه آزاد و علمی کاربردی و … امکان پذیر است و در دانشگاه دولتی پذیرش بدون کنکور اتفاق نمی افتد.

این به رشته تحصیلی شما نیز بستگی دارد و ادامه برخی از رشته ها در مقطع کارشناسی ناپیوسته در همه دانشگاه ها تنها با کنکور سراسری امکان پذیر است. در برخی از دانشگاه ها که پذیرش مقطع کارشناسی ناپیوسته در آن بدون آزمون است و ظرفیت بالایی برای پذیرش دانشجو دارند، دانشجوهای مقطع کاردانی با داشتن معدل بالا می توانند در همان دانشگاه ادامه تحصیل داده و دو سال تحصیلی دیگر را نیز بگذرانند.

به این صورت دانشجو می تواند تبدیل مدرک کارشناسی ناپیوسته به پیوسته انجام دهد. این روند تنها در برخی از دانشگاه ها قابل انجام است.  

رشته های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته

در مقطع کارشناسی پیوسته رشته های بی شماری وجود دارند که در اکثر دانشگاه های کشور ارائه شده و داوطلبان واجد الشرایط را پذیرش می کنند. این رشته ها عبارتند از : حسابداری، روانشناسی، حقوق ، مدیریت بازرگانی، مهندسی برق، مهندسی پزشکی، نقاشی، زیست شناسی، شیمی، موسیقی و …

رشته های کارشناسی پیوسته دارای تنوع بسیاری هستند اما رشته های کارشناسی ناپیوسته محدود اند و همه دانشگاه ها آن ها را ارائه نمی کنند. این رشته ها عبارتند از: معماری، ارتباط تصویری، مهندسی فناوری مکانیک، علوم آزمایشگاهی ،مهندسی تولیدات گیاهی، مهندسی فناوری صنایع شیمیایی، تکنولوژی برق، نرم افزار کامپیوتر، ایمنی صنعتی و محیط کار و…

هر دو مدرک کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته دارای اعتبار یکسانی هستند و لیسانس نام دارند و هر دو گروه می توانند با این مدرک وارد مقاطع تحصیلی بالاتر شوند.

سخن آخر

در این مقاله به بررسی رشته کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته پرداختیم. فارغ التحصیلان مقطع کاردانی می توانند از طریق شرکت در آزمون سراسری یا بر اساس سوابق تحصیلی خود وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته شوند و لیسانس خود را همانند فارغ التحصیلان کارشناسی پیوسته دریافت نمایند.

1/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *